AD Cooking


Ingrediente:
  • 150 ml apa;
  • 250 gr unt;
  • 250 gr gris;
  • 3-4 oua;
  • 4 linguri de faina;
  • prune;
  • zahar;
  • scortisoara;
  • pesmet.


Preparare:
Se pun la fiert 150 ml de apa si 250 gr de unt. Cand untul e topit se adauga grisul putin cate putin si se amesteca pana de desprinde de vas.



Grisul se lasa sa se raceasca si apoi se adauga ouale si 4 linguri de faina si se amesteca.



Prunele se taie in doua, se scot samburi si in locul acestora se pune un amestec de zahar cu scortisoara.


Se fac galuste in interiorul carora se pune o jumatate de pruna care se fierb in apa cu sare 15-20'.



Se scot in strecuratoare si se lasa la scurs cateva minute.
Se pune la prajit pesmetul si cand incepe sa prinda culoare se adauga zaharul si se mai lasa putin pe foc. Apoi se dau gombotii prin pesmetul prajit.



Pofta buna!

Categories:

2 Responses so far.

  1. Iasi says:

    Am sa incerc si eu reteta ca am devenit curios. Sper sa merite efortul.

Leave a Reply