AD Cooking

Am fost cam absenta in ultima vreme, stiu... Si nu, nu e din cauza ca n-am mai facut nimic bun de mancare, dimpotriva, am stive de poze si retete care asteapta sa vada lumina blogului... problema e cu timpul asta care prea repede trece! Dar ca rezolutie pentru 2011 mi-am propus, printre altele, sa scriu mai des pe blog. Si cum primul pas e sa ajung la zi cu retetele am gasit o mancare mai veche dar absolut delicioasa - cartofi dulci la cuptor, reteta inspirata de o garnitura asemanatoare pe care am incercat-o la Bistro no 2 si pe care mi-o comand de fiecare data cand ajung pe acolo.

Ingrediente:
  • cartofi;
  • 2 cepe rosii;
  • 5 lg.(linguri) ulei de masline;
  • 1 lgr.(lingurita) praf de ghimbir;
  • 2 lgr. boia iute;
  • 1 lgr. chimen;
  • 5 lg. apa cu zeama de la o lamaie;
  • 1 - 2 lg. de miere de albine;
  • patrunjel;
  • sare si piper.
Preparare:

Cuptorul se incinge la 150oC. Intre timp cartofii se taie rondele si ceapa se taie in sferturi.
Se prepara un sos din ulei, ghimbir, boia, chimen, miere si sucul de lamaie cu apa.
Se toarna o parte din sos peste cartofi si se amesteca bine si se asezoneaza cu sare si piper.
O tava se unge cu putin ulei
se aseaza cartofii si ceapa in tava si apoi se toarna peste restul de sos.

Se dau la cuptor 40'.


Pofta buna!

Categories: ,

Leave a Reply