AD Cooking

De ceva vreme ne-am laudat unor prieteni (Vlad si Mihai) ce bun sos de pizza facem. Asa ca a fost musai cu prima ocazie ce am prins-o sa fac un sos de pizza absolut delicios pe care sa-l fotografiez si sa pun reteta pe blog. So here it comes.... pot sa spun ca nimic nu se compara cu sosul de rosii facut in casa.... 

Ingrediente:
  • pasta de rosii, preferabil de casa, sau bulion, tot de casa:)
  • sare, zahar si piper;
  • smantana;
  • mustar;
  • oregano, busuioc, cimbru si lamaita.
Preparare:
Punem intr-un bol pasta de rosii sau bulionul. De multe ori amestec pasta de rosii cu bulionul pentru ca una e prea groasa, cealalalt prea subtire.
Adaug 1-2 lingurite de smantana (functie de cat sos de rosii am folosit) si amestec bine. Daca adaugati prea multa smantana nu-i nici un bai, doar ca sosul va iesi destul de deschis la culoare.
Apoi se adauga o lingurita de mustar... si daca gasiti, noi va recomandam mustarul cel bun facut la Maramu, Somcuta Mare, care arata cam asa:
Apoi se adauga sare, piper si zahar, dupa gust, si se amesteca bine. Recomandabil e sa adaugati tot cate putin din fiecare sa nu iasa prea sarat sau prea dulce.
Daca aveti prin casa va recomand cateva fire proaspete de oregano, busuioc si lamaita... daca nu sunt ok si uscate si, la fel de bine, lamaita poate lipsi. Noi mai avem cateva fire din cele de mai sus in jardiniera asa ca m-am hotarat sa folosesc ierburi proaspete. Dar am adaugat si oregano si cimbru uscat.
Pentru cei carora va plac mancarurile iuti nu poate lipsi un ardei iute maruntit in sos:
Se omogenizeaza toate cele de mai sus bine si gata sosul. Care trebuie asortat cu o felie de pizza buna - preferabil de casa.... dar cum nu am avut timp, buna a fost si comandata din oras:) La care evident ca merge si un ardei iute murat... pentru iubitorii de muraturi si iuteli :)


Pofta buna!

Categories: ,

One Response so far.

  1. Florin says:

    Unde ati gasit mustar din acela?

Leave a Reply