AD Cooking

Toata lumea stie ca pestele e una dintre mancarurile cele mai sanatoase si e singurul aliment din care ne putem lua   o gama intreaga de uleiuri esentiale si grasimi "bune"... de care in fond cu totii avem nevoie. Dar cum sa-l preparam altfel decat traditionala modalitate de peste prajit in ulei? Am tot facut de-a lungul timpului experimente cu pestele si iata o reteta pe care au apreciat-o toti cei care au gustat-o.

Avem nevoie de:
  • peste gras - eu am folosit crap;
  • o cutie de porumb boabe;
  • cativa catei de usturoi;
  • 1 pahar de vin alb;
  • sare, piper si oregano.
Preparare:




Taiem peste bucati si il condimentam cu sare, piper si oregano. Parerea mea e ca un peste care nu e suficient de condimentat nu va avea gust oricum il prepari!

Intr-o tigaie se pune un strat de porumb peste care se adauga 2-3 bucati de peste (cate incap in tigaie). Se adauga putin vin si se lasa sa se prajeasca in vin.


Se arunca peste cateva felii de usturoi si se intoarce pentru a se praji bine pe ambele parti. Pe fiecare parte e suficient sa-l lasati cateva minute. Carnea de peste se patrunde foarte repede.

Crapul, avand in vedere cat e de gras, va lasa grasime asa ca nu e necesara nici o picatura de ulei. De la vin va capata un gust acrisor care va mai taia si din grasimea caracteristica crapului.
Ta da... pe langa cat e de bun la gust, e si una dintre cele mai rapide mancaruri pe care le puteti face!

Pofta buna!

Categories:

Leave a Reply