AD Cooking

Toata lumea vrea sa descopere reteta pulpelor de pui de la KFC. Sa va spun drept am citit o sumedenie de retete cand am hotarat ca vreau si eu sa incerc KFC si intr-un final am luat mai multe si le-am mixat functie de ingredientele de prin casa.

De ce si pulpe si porc? Pentru ca dezghetasem deja carnita si am zis ca in cel mai rau caz o sa iasa un fel de snitel... ideea de altfel nu a fost foarte rea avand in vedere ca porcul preparat in aceasta varianta a fost mult mai gustos decat pulpitele de pui

 

Ingrediente:

  • carne (pulpe de pui, ceafa de porc);
  • sos picant: 1 lg. rozmarin, 1 lg. oregano, 1 lgr. ghimbir praf, 1 lgr. maghiran, 1 lgr. cimbru, 2 lgr. zahar brun, 3 lg. patrunjel uscat, 1 lgr. piper, 1 lg. boia iute, 2 lg. usturoi praf, sos de rosii cat cere amestecul;
  • crusta crocanta: lapte, faina, sare, 2 lg pesmet, 1 cana de fulgi de porumb zdrobiti.

Nota: 1 lg. = 1 lingura, 1 lgr. = 1 lingurita!

Pulpele, mai ales cele superioare, se poate sa nu se faca destul de bine la interior. Pentru asta trebuie fierte cateva minute inainte de a fi preparate si, ceva ce eu n-am facut, dar cu siguranta voi incerca data viitoare - sa le crestez ca pentru gratar.

 

Preparare:

Condimentele pentru sosul picant se amesteca intr-o farfurie. La final se adauga sosul de rosii si se amesteca bine.

 

Se prepara amestecul pentru crusta crocanta: se amesteca faina cu sare, apoi se adauga laptele si se amesteca avand grija sa nu se formeze cocloase. Punem pesmetul si fulgii de porumb si amestecam. Functie de cum considerati se poate subtia sosul cu lapte.

 

 

Pulpele se dau prin sosul picant si se lasa sa stea asa cateva minute. Dupa aceea se dau prin amestecul de crusta si se prajesc.

 

 

Pofta buna!

 

 

Leave a Reply