AD Cooking


Ingrediente:
  • Pentru omleta:
    • oua;
    • 1 dovlecel;
    • 1 ardei;
    •  1 ceapa mare;
    • cascaval;
    • condimente: sare, piper, ardei iute uscat, patrunjel verde.
  • Pentru salata:
    • 1 varza medie;
    • 1 rosie;
    • sare, piper;
    • ulei de masline;
    • otet balsamic;
    • zahar (eu am folosit brun).

Preparare:

Varza se taie fasii subtiri, se condimenteaza cu sare, piper, zahar, ulei de masline si otet balsamic.
La final se adauga patrunjelul verde tocat si rosia taiata felii.

Dintr-un dovlecel o parte se taie felii subtirele are se condimenteaza cu sare si piper si se prepara in tigaia incinsa, fara ulei (vor iesi aproape ca la gratar).

Restul de dovlecel se taie cubulete, se marunteste si ardeiul, iar ceapa se taie solzisori:

In tigaia in care am preparat dovleceii punem la calit ceapa in foarte putin ulei:
apoi adaugam ardeiul si cubulete de dovlecel:
Cand dovlecelul din tigaie e facut se adauga ouale batute si se amesteca bine. De mentionat ca am folosit extrem de putin ulei asa ca e important sa amestecam in continuu pentru ca sa nu se prinda de fund.
Cand omleta e aproape gata se adauga cascavalul taiat cubulete:
dovleceii facuti ca la gratar:

si patrunjelul verde tocat:
Condimentam cu sare, piper si ardei iute:
Si servim cu salata de varza si cu o felie de paine pentru cei carora nu le place omleta fara.
Pofta buna!

Categories:

Leave a Reply