AD Cooking

Inainte de toate trebuie sa marturisesc ca ador vinetele... salata, musaca, la cuptor, umplute, dupa retete asiatice... oricum, numai vinete sa fie:) Si mancarea de fata nu face exceptie:)

Ingrediente:
  • 3 vinete medii,
  • 4 cartofi medii,
  • 600 gr piept de pui (merge orice fel de carne, eu am folosit ce aveam prin congelator),
  • 1 ceapa,
  • ulei de palmier sau de masline,
  • suc de rosii,
  • sare, piper, piper verde boabe, boia iute si dulce, foi de dafin,
  • 2 oua,
  • patrunjel verde
  • 3 catei de usturoi.
Preparare
Vinete se curata zebra (adica o fasie se curata, o fasie nu) se taie rondele mai grosute, se sareaza si se lasa la scurs.
Cartofii se taie rondele si se prajesc in ulei pana se inmoaie un pic, dupa care se scot pe un servetel de hartie care sa absoarba grasimea.
 
Se procedeaza la fel cu vinetele - se prajesc in ulei pana se inmoaie putin dupa care se scot pe un servetel de hartie.
 
Ceapa se toaca marunt si se caleste in ulei dupa care se adauga carnea (pieptul de pui in cazul meu) tocata. Carnea se condimenteaza cu sare, piper, boia iute si dulce.
 
Se adauga sosul de rosii, foile de dafin si piperul verde, se amesteca bine si se lasa pe foc pana carnea e aproape facuta. Pieptul de pui l-am lasat undeva la 10-12'. 
 
Intr-un vas de iena, o cratita sau o tava se aseaza in straturi cartofii, apoi carnea, usturoiul taiat felii subtiri si vinetele. Eu am uitat de usturoi asa ca l-am pus peste vinete.
 
Batem doua oua si le amestecam cu patrunjelul tocat marunt si apoi turnam amestecul in tava. Da, stiu, in poza sunt 3 galbenusuri dar asta se datoreaza faptului ca am folosit oua de casa si unul era cu doua galbenuse :)
 
 
Am lasat la cuptor 30' la 200oC:) Sa nu uit, cuptorul intotdeauna il las sa se incalzeasca 15-20'.
 
Pofta buna!

Leave a Reply