AD Cooking

De multa vreme eram datoare sa postez ce am mai gatit dar tot nu am avut timp. Si uite ca desi inca nu am recuperat gatelile anterioare aseara am facut o bunatate de prajitura simpla si rapida pe care nu m-am putut rabda sa nu v-o arat. Reteta e preluata de la Teo cu foarte mici modificari.


Ingrediente
  • 2 cutii branza Philadelphia
  • 125 gr unt
  • 40 gr zahar pudra
  • 160 gr faina blat
  • 4 linguri de faina in crema
  • 3 linguri de nuci tocate
  • nuci intregi pentru decor
  • 220 gr zahar
  • 3 oua
  • zeama de la 1 lamaie si de la un lime
  • coaja rasa de la 1 lamaie mica
  • 1 esenta de lamaie
  • 1 esenta de vanilie

Preparare
Pentru blat - Se bat cu mixerul untul cu zaharul pudra si esenta de lamaie. Cand sunt omogenizate bine se adauga treptat 160 gr faina si nucile tocate.
  
O tava se tapeteaza cu folie de aluminium care se unge cu ulei si apoi se aseaza aluatul uniform in tava. Se coace timp de 15'  la cuptorul incalzit la 1750C.

Crema: Se bate branza cu 220 gr zahar pana se topeste zaharul si se obtine o spuma. Se incorporeaza cele 3 oua, apoi coaja de lamaie, zeama de lamaie si lime, esenta de vanilie si 4 linguri de faina. Se toarna crema peste blat si se da la cuptor 30'.
Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa la racit si dupa se poate taia cubulete si orna cu miez de nuca.
Pofta buna!

Categories:

One Response so far.

  1. Arata excelent, chiar enervant de apetisant!!! Cu siguranta ca sotia mea nu va scapa pana nu va face aceasta prejitura.

Leave a Reply