AD Cooking

Adoram cheescake-ul. As putea spune ca e prajitura noastra preferata asa ca am zis ca neaparat trebuie sa incerc eu. Dupa indelungi cautari pe net am gasit o reteta care mi-a placut, reteta care ii apartine lui Teo
Marele plus al acestei retete de cheescake - nu presupune coacere!

Ingrediente
Pentru blat
  • 2 pachete de biscuiti Petit Beure (aprox 270 gr)
  • 150 gr unt topit
  • 1 lingura de cacao
  • 1 lingura de scortisoara
Pentru crema
  • 500 ml frisca Mili
  • 1 plic budinca de anilie
  • 500 gr branza de vaci
  • 100 gr zahar
  • 125 ml lapte
  • esenta de vailie
  • 1 pliculet de gelatina
Pentru ornat
  • migdale
  • nuci
Preparare
Untul se topeste pe foc sau la microunde
Biscuitii se maruntesc cu mixerul
  
Dupa care se amesteca cu cacao, scortisoara si cu untul topit
  
Amestecul obtinut se pune intr-o tava cu pereti detasabili. Pentru reteta aceasta mi-am cumparat special tava cu pereti detasabili si bine am facut. Fara nu as fi putu sa scot tortul fara sa ii distrug aspectul.

Pentru crema amestecam cu mixerul branza, laptele, zaharul si esenta de vanilie. Eu am pus si esenta de vanilie si putin zahar vanilat. Se mxieaza pana se obtine o crema omogena.
  
In crema obtinuta incorporam si praful de budinca si amestecam bine.
Separat batem frisca fara a adauga zahar. In general mai folosesc si intaritor de frisca dar de data aceasta am uitat ca cumpar. N-a fost nici o problema, frisca lichida de la Mili s-a batut foarte bine si fara.
Gelatina se lasa la umflat in cateva linguri de apa si apoi se topeste la foc mic dar fara a o lasa sa fiarba.
Adaugam frisca peste crema de branza, amestecam bine si, la final, adaugam si gelatina topita. Amestecam pana se omogenizeaza si turnam crema obtinuta peste blatul de biscuiti.

Pentru ornat am folosit migdale si nuci prajite insa se poate orna cu absolut orice! In perioada asta niste capsuni ar merge bine :)

Tortul trebuie dat la rece 3-4 ore (dupa cum spune Teo). Eu l-am lasat de pe o zi pe alta :)
Pofta buna!


Categories:

Leave a Reply