AD Cooking

 

Imi doream de multa vreme sa vad cum iese puiul rotisat dar parca eram putin neincrezatoare in cat de bine se patrunde carnea. Totusi in weekend mi-am luat inima in dinti si iata ce a iesit:

 

Pentru puiul de mai sus avem nevoie de:

  • un pui intreg
  • 6 linguri de ulei de masline
  • 6 linguri de bere
  • 1 lingurita boia iute
  • sare, cimbru si piper
  • rozmarin, busuioc, menta si patrunjel

 

Se curata bine puiul si se lasa la scurs:

Intre timp pe o farfurioara se pregateste un amestec de sare, piper si cimbru cu care se da buiul bine pe dinauntru. Intr-un alt vas se pregateste un amestec de ulei, bere, boia iute, rozmarin, busuioc, patrunjel si menta cu care se unge puiul bine pe exterior.

  

Se da la rece timp de 30' apoi se scoate, se mai unge putin cu compozitia care s-a scurs in farfurie si se lasa la fript, la rotisor, timp de 55'. Cuptorul l-am incalzit in prealabil la 200oC.

Noi l-am servit cu orez cu legume chinezesti si sos de usturoi!

Pofta buna!

Categories:

Leave a Reply