AD Cooking

 

Incep prin a va spune ca nici orezul nici legumele nu sunt chinezesti. Doar modul de preparare l-am adaptat dupa cum m-am gandit eu ca ar proceda chinezii:)

Avem nevoie de:

  • 200 gr de orez. Preferabil din acela cu bobul lung dar cum nu am avut am folosit ce aveam prin camara.
  • legume: 1 morcov, 1 patrunjel, 1 ceapa
  • 1 punga de legume congelate
  • sare
  • ulei
  • sos soia
  • ghimbir macinat

 

Legumele proaspete se taie - ceapa cubulete si patrunjelul si morcovul in fasii subtiri si nu foarte lungi.

  

Orezul se pune la fiert in apa cu sare si ulei.

Intre timp se calesc in foarte putin ulei legumele crude

Apoi se adauga si legumele decongelate. Atentie, nu trebuie tinute mult la calit, e de preferat ca morcovul sa fie crocant la final, nu moale.

Orezul fiert si scurs bine se adauga peste legume, se toarna sos de soia dupa gust si 1 lingurita de ghimbir si se amesteca bine.

Pofta buna!

 

Leave a Reply