AD Cooking

Reteta e preluata de la Cristina si adaptata ingredientelor gasite prin bucatarie si gusturilor noastre.

Ingrediente

  • carne de pui (eu am folosit tacam de pui - spate, gat)
  • ciuperci
  • 1 ceapa
  • morcov
  • patrunjel radacina
  • patrunjel verde
  • lapte
  • smantana sau iaurt
  • condimente (sare, piper si boabe de piper rosu si verde)
  • zeama de lamaie
  • 2 catei de usturoi mari

Preparare

Carnea de pui se pune la fiert in apa rece cu putina sare.

Intre timp se taie cubulete morcovul si patrunjelul si se adauga in cratita. Nu am folosit chiar toti morcovii :) o parte sunt pentru iepurasul din mine 

  

Cand carnea a fost aproape fiarta am scos-o din oala si o parte am dezosat-o si pus-o deoparte pentru pizza.

Intre timp se taie ceapa fin si se caleste intr-o tigaie cu putin ulei.

Ciupercile se taie felii si cand ceapa este calita se adauga in tigaie.

  

Dintr-o mancare buna nu poate lipsi ingredientul meu secret (cateva boabe de piper rosu si verde). Piperul verde pentru aroma deosebita si cel rosu pentru iutime.

Cand ciupercile sunt aproape calite se agauga putin lapte si apoi se lasa cateva minute sa dea un clocot.

Se rastoarna ciupercile in oala cu supa, se adauga lapte, smantana sau iaurt, condimente dupa gust, se lasa sa mai fiarba cateva minute dar nu prea mult pentru ca ciupercile sa nu-si piarda aroma. Optional se pot adauga 2 catei zbrobiti de usturoi, zeama de la o jumatate de lamaie si neaparata cateva fire de patrunjel. Patrunjelul, ca in orice mancaruri, se adauga doar la final pentru ca sa nu-si piarda aroma. Pentru cei carora le place mancarea mai acrisoara se poate adauga zeama de lamaie direct in farfurie.

Pofta buna!

Leave a Reply