AD Cooking

 Ingrediente

  • 1.5 - 2 kg cartofi
  • 250 gr carne de porc (eu am folosit costita afumata)
  • 1 borcan de ciuperci
  • 250 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 250 gr cascaval
  • 100 gr mozarella
  • cateva masline (eu am folosit masline verzi umplute cu ardei iute)
  • 1 ou
  • unt

  

  

Preparare

Ceapa taiata marunt, ciupercile, carnita de porc si maslinele se pun la calit in putin ulei. 

  

Se lasa la calit maxim 10 minute dupa care se adauga 200 ml de smantana si se lasa sa dea un clocot.

Costita fiind foarte sarata nu a mai fost nevoie sa adaug sare in amestec.

Vasele de iena se ung cu unt

apoi se aseaza cartofii taiati rondele ca in poza de mai jos

Peste stratul de cartofi se presara cascavalul dat prin razatoare

Dupa care se pune un strat din amestecul de carne cu ciuperci

  

Peste se mai pune un rand de cascaval si apoi un strat de cartofi taiati rondele.

  

Peste carfoti se pun bucatele de unt si apoi se dau la cuptor 50' la 200oC. Cand cartofii sunt aproape gata se scot din cuptor si se pune ultimul strat (un amestec de cascaval sau mozarella cu smantana si ou) si se mai da la cuptor inca 10'.

 

Pofta buna!

Leave a Reply